Een beetje inspiratie, dát kon ik wel gebruiken.

Benne Holwerda, tekstschrijver

Een beetje inspiratie, dát kon ik wel gebruiken. Wat ik had was een onaf onderzoeksrapport over een energie-onderwerp in de verre toekomst. Dat moest een boek worden, liefst een beetje leuk en aansprekend. Ik had anderhalve week de tijd, een huis met de allerliefste tieners en hun emoties. Er waren boodschappen te doen, er was telefoon en mail. En nul inspiratie. Toen kwam ik bij toeval de Heemparkhuisjes tegen. Ik mailde beschroomd of het misschien mogelijk was… Het was mogelijk. Vijf dagen heb ik bij de houtkachel zitten schrijven. ‘s Ochtends vroeg beginnen, lange dagen. Boterhammetjes mee. Een onontkoombare productie van één hoofdstuk per dag. In die vijf dagen zag ik alle seizoenen voorbij trekken. Alleen gesneeuwd heeft het niet in het Thijssepark, maar het was dan ook oktober. Het was prachtig, licht, kleurig en inspirerend. Keihard werken met een onmiskenbaar vakantiegevoel.